Снимка: Архив: Булфото
fallback

Хероинът остава най-проблемното наркотично вещество във Варна. Това стана ясно по време на заседание на Общинския съвет по наркотичните вещества. На него бяха представени резултати от изследване, в което са участвали 300 души, употребявали наркотици, съобщи Информационна агенция „Черно море“.

Хероинът предизвиква най-много проблеми сред младите. Това се очертава като извод след направено изследване за употребата на наркотици през 2013-та година. Анкетирани са 300 души, употребявали наркотични вещества.

Според д-р Борислав Станчев, отдел „Превенции” в Община Варна, 95% от анкетираните са посочили, че са употребявали хероин. Средната възраст на първата употреба на някакъв наркотик е 17 години, а на хероин – 19. Средната възраст на първото инжектиране е 20 години.

Според експерта тревожно е, че повече от 2/3-ти от анкетираните са използвали общи игли и спринцовки.

"Голяма част от участниците в изследването употребяват и други психоактивни вещества. Марихуаната се посочва в 50% от случаите. Употребата на кокаин нараства спрямо предходни години. Тя е характерна за 21% от изследваните лица, а амфетамини/метамфетамини – при 60%.", допълни д-р Станчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ludiq

преди 10 години

300 dushi ? golqma anketa :D :D :D nai narkomanskiq kvartal ste nabarali qvno

24

st

преди 10 години

Дрогата е личен избора,както и алкохола,цигарите и тн

23

Анонимен

преди 10 години

"изследване, в което са участвали 300 души, употребявали наркотици"Как точно са ги набрали тези субекти за анкетата? В някоя комуна ли? :DТова не са 300 случайни човека, употребявали наркотици, а 300 човека, за които е известно, че са :)Най-масово се пуши трева, следват амфетите и екстази. А тези дето наистина са я окъсали са на хероин и участват в анкети на некомпетентни хорица :)

fallback