Протестът на "Атака" на площад "Свобода" в центъра на Хасково. Снимка: БТА
fallback

Привърженици на "Атака" се събраха на протестен митинг пред сградата на областната администрация в Хасково срещу назначаването на Кадир Исов от ДПС за областен управител.

Сред ораторите на митинга, който бе под наслов: "Вън турския валия от Хасково", бяха народните представители от "Атака" Гален Монев, Павел Шопов и Магдалена Ташева.

Според Монев заради географското положение на областта, която граничи с Турция, за областен управител на Хасково трябва да бъде назначен експерт, а не представител на ДПС.

Павел Шопов смята, че ДПС разширява периметъра на влиянието си с назначаването на свой представител за областен управител на Хасковска област, която пък е съседна на област Кърджали.

"Искането на "Атака" е незаконно, защото в България няма турски валии, а аз съм назначен за областен управител", коментира след края на протеста Кадир Исов, който смята, че е експерт в областта на регионалната политика и на икономиката заради образованието си и професионалния си опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Х

преди 10 години

Значи им пречи турски областен но не им пречи, че Георги Иванов (Кмет на Хасково) е един от най-добрите приятели на Ахмед Доган които пък държи заради кмета ни 80% и повече от Хасково. Но добре щом сте решили да нападате повече етноса от профисионализма е за баша сметка... нее ЗА НАША СМЕТКА Е

60

Атака срещу батака

преди 10 години

Атака да яде ташачето на соколчето .....хагагаг изяжте се бе ......

59

Анонимен

преди 10 години

Отрепките на ибрика в действие. Атака е минало а феновете и са турски мекерета.

fallback