Снимка: Dnes.bg
fallback

Над 1000 футболни фенове блокираха Съдебната палата в Пловдив. Там се провежда делото, в което Главно мюфтийство настоява за връщането на 4 общински имота.

Стотици фенове от различни футболни отбори окупираха сградата на съда, скандираха името на „България” и пяха възрожденски песни. Началото на съдебното заседание се забави с половин час по неясни причини. След неговото начало феновете блокираха булеварда пред съда – „6-ти септември”.

Някои от тях хвърляха бомбички и димки на шосето. Полицейското присъствие в района продължава да бъде засилено, като има и коли на жандармерията. 

"Долу ДПС", "За България – свобода или смърт" и "Турци сте" са част от скандиранията на протестиращите футболни привърженици.  

Мюсюлманското изповедание претендира за собственост върху Баня Старинна, сграда срещу Водната палата, която е била бивше училище, за паркинга пред съда в Пловдив и за турските гробища.

В съдебната зала адвокатът представи документи за собственост с дата от преди повече от 60 години. 

„Това са общински имоти и е недопустимо искането на мюфтийството”, заяви пред Dnes.bg  Илиан Иванов. 

От сдружението на футболните фенове заявиха, че ще протестират и по време на следващото съдебно заседание, в което ще се гледа претенцията за собственост на мюфтийството върху карловската Куршум джамия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

Анонимен

преди 10 години

Тези патриоти ли са? не! те са чисти терористи щом хвърлят бомбички. в нормална страна всички щяха в арест!!

160

Тодор Александров

преди 10 години

Не давайте ни педа от нашата българска земя! Протести до край! Никакви джамии да се врщат. Имате подкрепата на свестните българите от Македония.

159

САс

преди 10 години

До забранa с ЗаконЕх такава ***,като тебе искам да я видя от близо ,навит ли си да дойдеш да го кажеш очи в очи мухльооо

fallback