Искра Михайлова. Снимка: БТА
fallback

Няма да се допусне застрояване на природен парк "Странджа", заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пред БНР.

"Не може да има застрояване на територията на природен парк, според няколко закона не може. В момента уважавам изключително много притесненията на хората, които се страхуват, че ще се допусне застрояване в други райони на страната. Искам да уверя всички, че няма да го допуснем“, посочи Михайлова.

Oще по темата

Тази вечер в няколко града в страната се проведоха протести в защита на природен парк „Странджа“. Протести са обявени за София, Пловдив, Бургас, Русе и Сливен.

Преди няколко дни и лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за защита на природния парк. "Искам да кажа на тези млади хора, които абсолютно искрено протестират, защитавайки българската природа, че тяхната кауза е важна за мен, за БСП", каза лидерът на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Симбад

преди 10 години

Как няма да допуснете, като това е каузата на Станишев. Той каквото обещае, обратното става.

2

Анонимен

преди 10 години

Добре, че са Зелените - да водят битките срещу застроявянията, срещу шистовия газ и да се борят за Зелена природа. Жалко че толокав малок медии ги дават . И програмаат им е интересна - вижте я на сайта.

1

Мишо Швепса

преди 10 години

Няма да допуснем застрояване на "Странджа", за обикновенните хора-маймуни, за да можем НИЕ и тези които са ни поставили да ви управляваме да я застроим !!!

fallback