Снимка: архив, Булфото
fallback

Лавина е застигнала двама души в улеите под връх "Тодорка" в Пирин, но според първоначалната информация няма опасност за живота им.

Това твърди БТА, като цитира представител на Планинската спасителна служба в Банско, където е получен сигналът за инцидента.

Oще по темата
Екипи от планински спасители са на път към мястото на инцидента, което е труднодостъпно.

"В момента планинските спасители работят в обстановка на голям риск, за да им помогнат, защото обстановката е лавиноопасна", коментира кметът на Банско Георги Икономов.

"Така безотговорността на тези, които си позволяват да карат ски или сноуборд извън пистите, поставя в опасност живота на други хора", коментира той.

От ПСС пак предупреждават скиорите и сноубордистите да не излизат извън скизоната, да не си позволяват волности и да не карат извън маркираните писти, където е повишен рискът от лавини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

Добре де, след като последните дни постоянно казват че има опасност от лавини, тия къде са тръгнали?! Ей такива не ги разбирам - насила се бутат да се самоубият безславно.Подобни инциденти са напълно предотвратими - просто не ходи на ски когато има условия за лавина. И готово. Кво толкова?!

10

Рали1

преди 10 години

Приключило е успешно всичко. Дано им е за урок .Двама гръцки туристи. Определението за "турист "и в този случай е валидно. Будали бол.Само ,че рискуват и други животи .

9

Рали1

преди 10 години

Един човек е намерен и отведен на безопасно място,търси се втория,който е в лавината...За момчетата от ПСС благодарности,задето спасяват човешки животи ! С планината шега не бива -красота и отдих,но и много опасна за неопитните и неподготвените ! Дано се размине най-лошото .

fallback