Снимка: БТА
fallback

Остава усложнена зимната обстановка предимно в Северна и Североизточна България.

Код "жълто" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за Североизточна България - в областите Силистра, Добрич, Шумен, Разград и Варна.

В тях ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.

Според синоптиците днес от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъса и временно ще намалее.

Максимални температури от минус 6° в североизточните до 5-6° над нулата в крайните югозападни райони. В София около 0°.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Ограничава се движението по път І-9 Обзор-Слънчев бряг за тежкотоварни автомобили над 10 тона.

В северната част от област Шумен се въвежда ограничение за товарните МПС да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Път ІІІ-701 от с. Църквица до границата със Силистренска област е затворен поради силни снегонавявания. За цяла област Силистра е забранено движението на товарни МПС над 10 тона.

В област Стара Загора е затворен за снегопочистване път І-6 Мъглиш – Гурково. Обходен маршрут: Николаево – Зимница – Ягода и обратно за леки МПС и Гурково – Нова Загора и обратно за товарни МПС.

В Смолян по пътя II-37 Батак – Доспат и пътя III- 843 Доспат – Сърница товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Път I-5 Русе–Бяла – товарните МПС над 12 тона да се движат задължително с вериги.

Пловдив: по път II-58 Асеновград – Кърджали товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Път II-37 в Пазарджишко по пътя Батак – Доспат, път III- 843 Велинград-Сърница, път III- 842 Юндола- Белово товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета с вериги, път II-84 Велинград - Юндола - Аврамово товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

От Столична община съобщиха, че през нощта са работили общо 182 снегопочистващи машини по улиците на София.

Направена е обработка във всички райони на улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. Обработени са и опасни и стръмни участъци, Южната дъга на Околовръстен път, както и улици с обществена значимост.

Извършено е опесъчаване на пътя Драгалевци – Алеко на Витоша.

В двата кризисни общински центъра през нощта са настанени 136 бездомни лица. Там те получават топла храна и подслон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 10 години

До СлучаенПрав си че не е хубаво да се обиждаме, но не мога да стоя безучастно като чета как някакъв си избива комплексите в сайта като софиянци виновни за лошото време, софиянци виновни, че не било почистено в Силистра и т.н. Дошъл в София да си изкарва хляба и плюе по града. Ей такива много ги обичам и няма да остана безучастен. Сигурен съм че не знае смисъла на думите които употребява "парвеню". Съжалявам но са ми жалки такива хора.

29

Случаен

преди 10 години

Спрете бе хора стига сте се обиждали, делили кой какъв е. Гажданин, селянин, софиянец, провинциалист. Не ви ли омръзна вече. Все едно и също дъвчете. Обърнете се и вижте. Кой от вас пикае олио? Е той е най великият. Желая на всички лек ден, много сняг, малко студ, здрави и щастливи да сте.

28

Див аграр

преди 10 години

"В това студено време-топла соба, самун леб,главица лук, и една от двете болести-или млада жена, или стар ревматизъм..." Ботев

fallback