Архив: Булфото
fallback

Рускоезични студенти са поискали да изкарат лятната си практика по Южното ни Черноморие. В тази връзка е подписана декларация за сътрудничество между администрацията на Алтайска област и българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Интерес към нашите курорти проявяват Държавният технически институт, Алтайският държавен университет, както и Алтайската държавна академия за култура и изкуство.

Наред с това през декември миналата година Българската туристическа камара (БТК) е обсъдила подписването на договори с Московския, Киевския и Минския университет за стажуването на техни студенти у нас.

Предложенията на чуждите учебни заведения е изпратено до всички членове на камарата. Срокът, в който те трябва да дадат отговор, е 30 март. Изискването е работодателят да осигури спане и храна за младежите, както и минимална работна заплата от 340 лв.

Разходите по пристигането и заминаването на студентите ще се поемат от тях самите. До момента 7 хотела и туристически фирми са заявили общо 14 свободни места за стажанти.

"Ние искаме да приемем тези младежи, да проверим тяхната квалификация и едва тогава да решим кои могат да останат на стаж. През 2102 г. приехме около 18 студенти от Московския университет, като някои от тях бяха с перфектен английски, немски и френски език. Част от тях обаче имаха отклонения по отношението употребата на алкохол. Затова сме решили през настоящата година да подходим още по-отговорно относно тяхното бъдещо назначаване”, обясни Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

Той уточни, че младежите предварително ще преминат обучение, след това ще се включат в ролеви професионални игри и едва след това ще се прецени тяхната квалификация.

Освен руските, киевските и белоруските университети и българските висши учебни заведения са проявили интерес за летни стажове по Черноморието. Запитвания има от катедра "Туризъм” на Лесотехническия университет, както и от Славянската катедра на Софийски университет „Климент Охридски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Шефа

преди 10 години

Ша ми работите за 300 лв пиленца иначе ще докарам рускинчетата,аааа кой туй нещо 500 лв не ги харесвате,и мрънкате че сте немали почивки и дълги смени аре супата,дедоми е бил партизанин-излезнал от купата сено дето се е крил за обир на мандра и сега Станишка и сие за зад мене.

61

Анонимен

преди 10 години

Това организиран черен ПР на българските курорти ли е?

60

Абориген

преди 10 години

Тея руснаци от най бедните квартали на Коми ли ще ги събират, че ще са доволни на 340лв ?

fallback