Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия. Снимка Reuters.

Кметът на Хасково Георги Иванов излезе с предложение най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Хасково".

Докладната на градоначалника ще бъде гласувана на предстоящото заседание на местния Общински съвет на 31 януари.

Още по темата
"Григор Димитров е най-изявеният български тенисист, доказал през последните години своя талант, амбиция и воля за успех. Неговите постижения са гордост за всеки българин и пример за талантливото младо поколение тенисисти, които се развиват и израстват в нашия град. Достигнатите от Григор Димитров  успехи са логичен резултат от неговата упоритост и последователност, показани от най-ранна детска възраст на кортовете в родно Хасково. Няма съмнение, че неговото бъдеще ще бъде белязано от нови  успешни изяви на корта, които по един достоен начин ще се свързват и с името на град Хасково. Всичко това прави Григор Димитров една от най-обичаните личности на нашия  град, което му отрежда заслужено място сред най-изявените представители на Хасково”, се казва в докладната на кмета на Хасково.

Предложението на Георги Иванов идва дни след като хасковлии призоваваха местните управници да удостоят Григор Димитров с почетното звание.

Ако докладната бъде гласувана, първата ни ракета ще бъде най-младият почетен гражданин на Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase