fallback

Общ преглед

Деца от Игнтиево край Варна обиколиха тази сутрин ромските къщи в града, за да сурвакат за здраве по случай Банго Васил - ромската Нова година.

Точно в полунощ настъпи Васильовден или ромската Новата година, като от този момент започва и сурвакането, което е важна част от празника.

Банго Василий бе отбелязан и в харманлийската махала Маламар дере. Деца със специални образователни потребности от ОУ „Иван Вазов“ бяха подготвили забавна програма за случая, която представиха на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

evgeni1234

преди 10 години

Кощунство,грехота е да се берат дреновите пръчки! Само зрял Дрян за "сурва" по Дедото,ожата,ако дойде и папата и юдаиския-Берекета ще е по-добър.

16

Agent47

преди 10 години

Тоя *** на първата снимка само с 50-левки, после бедни били. Комунизма го признавам само за това, че са ги мачкали както си искат тези маймуни. Били си ги дето падне и е имало масов тормоз от милицията.

15

Еди

преди 10 години

А извесно ли ви е, че един *** получава помощи не по малко от 5-6 х.лв на месец - детски,за дърва,за вода,за ток,за болести и т. н.И всичките 2 милиона *** - на наш гръб.

fallback