Снимка, архив: Булфото
fallback

Бездомни кучета от съседните области се превозват нелегално в Силистренско и се пускат в населените места. Това бе съобщено на състоялата се днес първа за годината среща на кметовете и председателите на общинските съвети от Силистренска област с областния управител на Силистра Насуф Насуф.

Съобщението бе направено във връзка с издръжката на приютите за бездомни животни, за които в общините не достигат средства.

Не достигат средства и за общите устройствени планове на общините, които са задължителни, излизат скъпо и разработката им ще е трудна без подкрепата на държавата.

Скъпо излиза и обезопасяването на детските площадки и сертифицирането им. За изграждането на една площадка са нужни минимум 15 000, а за сертификат - 1500 лева.

Значителни средства са необходими и за изпълнение на предписание на РЗИ за течаща вода и тоалетни помещения в гробищните паркове. На много места те са на значително разстояние от населените места и няма канализация. По религиозни причини в гробищните паркове на някои етноси такива съоръжения не бива да има.

Общинските ръководители смятат, че трябва да има по-ясни правила за приемането на проекти по различните програми и  поставиха въпроса за ангажиментите на държавата при осъществяването им. Неясноти съществуват и по въпроса за таксата на битови отпадъци след 2015 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Алекс

преди 10 години

Номер 2, абсолютно прав си, а който не го разбира си е негов проблем. Животните нямат никаква вина. Трябва да се кастрират бившите им собственици. Такива хора не трябва да се размножават.

2

Анонимен

преди 10 години

do 1 - Ако не искаме бездомни кучета, да се заемем с гадовете, които ги изхвърлят. Докато няма зверски санкции за такива *** и тотална нетърпимост от страна на хората, няма да се реши проблемът. Решението е в ръцете на гражданите и общините. Както е навсякъде по белия свят.

1

Анонимен

преди 10 години

Докато за кучетата се говори повече отколкото за хората така ще е. Бездомни кучета не трябва да има. Писнаха ми всякакви организации за защита на животните. Който иска да си гледа животно право си му е стига да спазва законите. А законово куче на детска площадка няма място. Стпанинът пък е длъжен да прибира акотата, Улични пък забравете!, един месец приют и умъртвяване . Това е положението. Хората, които "произвеждат" улични кучета, солени глоби вклмчително и полагане на обществено полезен труд

fallback