Снимка: архив, Булфото
fallback

Два трупа са открити в къща в село Лозен, община Любимец.

Те са на 101-годишния Жеко Марков и 80-годишния му син Костадин. Двете тела били на пода в стаята на дома им.

"Засега няма данни за престъпление и насилствена смърт", коментира началникът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков.

До зловещото откритие се стигнало, след като вчера инкасаторът от ВиК не успял да засече водомера в къщата и повикал кмета Ангел Гинев. След като влезли вътре, те намерили телата на Жеко и Костадин на земята в стаята.

Кметът се обадил на местния фелдшер, който пък констатирал смъртта на бащата и сина.

Труповете са откарани в Съдебна медицина - Хасково, а резултатите от аутопсията им показват, че двамата мъже са починали от мизерия, глад и измръзване.

Хората в селото обаче определят случилото се като мистерия, защото не могат да си обяснят как бащата и синът са починали едновременно.

101-годишният Жеко бил трудноподвижен и рядко излизал навън. Костадин пък е забелязан за последно в събота, обясни кметът на село Лозен Ангел Гинев.

101-годишният Жеко Марков бе най-възрастният жител на община Любимец. От години той е вдовец, а синът му - ерген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

prof.Solomon

преди 10 години

БРАВО НА СОЦИЯЛНИТЕ СЛУЖБИ

66

дрън-дрън

преди 10 години

До 21: и. Господ как точно да помогне на мизерстващите? Да им хвърля салам и чушки отгоре? Имали са съселяни, който помогнал помогнал, после фелшера. Господ спасява душата, храна и дърва или сам, че имаш ръце или помощ от другите, ако не са прекалено ангажирани да гледат в точка

65

ha,ha

преди 10 години

.......а нашите управници милеят за някави си бежанци, да им осигурят топло, храна, дрехи, лекарства, а българите, кучета ги яли. НЯМАМ ДУМИ.

fallback