fallback

Общ преглед

Тютюнопроизводители от Южна България блокираха за минути главния път за Турция и изгориха няколко кашона с тютюн на асфалта.

"Държавата застава зад исканията на тютюнопроизводителите, защото те са справедливи", обяви експертът от Министерството на земеделието Георги Ралчев, който присъства на днешния протест на стопаните в Харманли.

Над 200 производители се събраха в района на Автогарата в града на Белоногата, за да изразят за пореден път недоволството си от забавилата се изкупна кампания на ориенталски тютюн в страната.

Oще по темата
Стопаните излязоха с протестна декларация, в която призовават фирмите, изкупващи тютюн, за "спешен старт на  кампанията и спазване на обещания краен срок за изкупуване - 28 февруари" и за "запазване на миналогодишните изкупни цени от реколта 2012 г., а не изкупуване на всяка цена". 

Декларацията бе връчена на експерта от Министерството на земеделието, който пък се ангажира да я предаде на министъра.

Тютюнопроизводителите обявиха, че ако исканията им не бъдат чути, протестите им ще продължат и ще бъдат по-мащабни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 10 години

НЯМА ПЕРИСПЕКТИВА В ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ СЕ ЖИВЕЕ В ТОЯ ГЕНОЦИД

32

kaka_fire

преди 10 години

До nikolaiАз също си го мислех това и не твърдя да съм експерт, обаче до колкото знам тази култура е много специфична и трудна за отглеждане, значи има и други, които да могат да се гледат в тези условия. Може и да греша, но не може да няма решение.

31

Анонимен

преди 10 години

Миналата година беше произведен 22 хиляди тона тютюн и от всеки един килограм в държавната хазна от акциз влизат по 136 лева.И това ако не е печеливш сектор!Жалко за труда на хората!Управляващите мълчат като п.... ,вместо да стреснат фирмите прекупвачи.Като виждат какво правят, отнемай им лицензите и да духат супата!!

fallback