Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Новата 2014 година започва с един от традиционните фестивали за община Благоевград - сурвакарския, съобщиха от общината, която организира зрелищното събитие.

Над 1500 кукери участват в дефилето в първата неделя на годината.

Пред журито и публиката се представят 12 групи от квартал "Грамада", "Плаж махала", "Предел махала", квартал "Струмско", селата Лешко, Изгрев, Падеш, Покровник и други.

Предвидени са множество награди - за придържане към традициите, за масовост, за иновации, за най-добра маска и костюм, за артистичност, за най-добра композиция, за най-добра мечкарска група,за най-артистични старци, за най-колоритна младоженска двойка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

герботъпкател

преди 10 години

Тези пък за какво протестират?

11

Супер си е

преди 10 години

езичеството. Всеки да си вярва в каквото иска, но да не пречи и да не се налага на другите. Вярата няма нищо общо с църквата и религията. Върши Правда, с какво истинският християнин е по-добър и праведен от истинския будист например? Нещо да кажеш за богомилите?

10

Върши Правда

преди 10 години

Това са езически традиции с които се отдава почит на бесове - нещо недопустимо за всеки християнин. Разграничете се и не участвайте в това. Това са ритуали които макар да ви се струват само забавни и невинни имат своето отражение в духовния свят. Изобразените уродливи костюми носени от кукерите всъщност представляват нечисти, зли духове. С тези ритуали пак ще повторя се цели тяхното умилостивяване - нещо недопустимо. Истинският християнин е призован да се бори срещу тях чрез Словото Божие.

fallback