Снимка: Булфото

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са преобладаващо сухи, но на места в североизточна България и в планинските райони има мокри участъци. Температурите тази сутрин са в интервала от -7 до + 8 градуса. Времето над страната е облачно.

Поради гъста мъгла и пътнотранспортно произшествие, водачите на МПС да се движат с повишено внимание при км 310 на АМ "Струма", посока София, съобщават от АПИ.

Временно е затруднено движението по път II-82 София - Самоков, в района на Кокаляне поради възникнало пътнотранспортно произшествие. Движението се регулира от органите на "Пътна полиция".
Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Намалена видимост поради мъгла има до 50 м в областите Добрич, Ловеч, Разград, Перник и районите на Веселиново, Менгишево, Нова Загора, моста "Елешница", Яна, Богров, Айтоски и Ришки проход.

До 100 м е видимостта в областите Пловдив, Враца, Кърджали и районите на Дупница, Никола Козлево, Вакарел, Витиня, Елин Пелин, Костинброд, Сливница, Кулата, Севлиево, Попово, Девенци, Гривица и АМ "Люлин". До 200 м е в област Кюстендил, Ямбол и районите на Писанец и Пордим.

Пътищата в Силистренско са мокри от падналата рано сутринта мъгла, съобщиха от Областното пътно управление. По-късно мъглата се е вдигнала и сега видимостта по пътищата в района е добра.

*Информацията е актуална към 12.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase