Обявеният търг. Снимка: Община Плевен
fallback

Германски инвеститор проявява интерес към 16-етажния жилищен блок, обявен за продажба от община Плевен, съобщи кметът проф. Димитър Стойков.

Той уточни, че очаква и други купувачи за имота на улица "Тотлебен" №33.

Продажбата на внушителната по височина сграда се наложи, заради лошото й стопанисване и нанесени щети от наемателите, настанени от общината, и незаконно пребиваващите роми, отбеляза градоначалникът, цитиран от БТА.

"След като всички домакинства от блока освободиха апартаментите, общинска комисия извърши експертна инспекция на сградата и установи, че тя е с напълно запазена, здрава и стабилна конструкция, но се нуждае от основен ремонт", допълни Стойков.

Миналата година общинският съвет реши, че поради липсата на средства в бюджета за ремонт, блокът трябва да бъде продаден чрез публичен търг с тайно наддаване.

Първият търг бе през септември на 2013 г., но купувач тогава не се яви.

През ноември м.г. общинарите определиха по-ниска начална тръжна цена от 825 000 лв. без ДДС.

Според кмета при новото наддаване блокът може да стане притежание на частен инвеститор.

Търгът е насрочен за 21 януари, вторник, от 14 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Гошо Тъпото

преди 10 години

В Кривунделово има опоскани... сайванти от.. магарета. И комшиите от Байхуево се оплакват, но тук нама кой да... инвестира.

7

Ромалеееее

преди 10 години

"незаконно пребиваващите роми" - т.е. Държавата, представлявана от общината не може да се оправи с едни роми ли? Дайте свобода за действие и ромите ще бъдат изгонени не само от блока ...

6

Калоян

преди 10 години

Ама вие шегувате ли се с това заглавие или още ви мота главата от нова година? Не се излагайте с подобни неграмотни заглавия...

fallback