Архив: Булфото

Първото бебе за тази година във Варна е родено три минути след  полунощ. От дежурния екип в МБАЛ "Св. Анна" уточниха, че през цялата нощ е имало само едно раждане, пише БТА.

Бебето е момиченце, тежи 3,580 килограма и е високо 53 сантиметра. Майката е 38-годишна и е от Варна.

От специализираната АГ-болница допълниха, че през празничната нощ раждания не са имали. През деня на 31 декември са проплакали шест бебета, четири от които - момиченца.

Последното раждане за миналата година е било в 18.10 часа на 31 декември. Общо през миналата година в болницата са се родили 2436 бебета.

Две бебета са родени в празничната нощ в столичната Първа САГБАЛ "Св. София", съобщават от лечебното
заведение.

И двете новородени, момченца, са проплакали в старата година. Последното за 2013 г. бебе в болницата е родено в 21.57 часа по нормален начин. То е с тегло от 2 кг и е високо 48 см.

Още по темата

Новородените и техните майки са в добро състояние. През 2013 г. в Първа САГБАЛ "Св. София" са родени общо 2864 бебета.

Момиче е и първото бебе за 2014 г., родено в болницата във Велико Търново. Раждането е било в 3.00 часа тази нощ. Бебето е родено със секцио. Момичето тежи 2800 грама и е 48 сантиметра. Майката е на 18 години. Последното родено дете за 2013 г. също е момиче. Раждането е било в 20.10 часа по естествен начин. Майката е на 21 години от село Водолей. Общо 1173 бебета са се родили през 2013 година в област Велико Търново.

Момиче проплака и в Бургас. Малката Теодора се роди в първия ден на годината в МБАЛ „Дева Мария”. Тази сутрин там има друго раждане, съобщиха от болницата. В родилното отделение на Многопрофилната болница в Бургас няма родени бебета към момента, но предстоят раждания. В МБАЛ „Черноморска” не е имало раждания нито в последният ден на 2013 г., нито днес.

3325 са новородените в област Бургас през 2013 г. показва информационната система на ражданията към Министерство на здравеопазването.

18-годишна роди със секцио първото бебе във Велико Търново - момичето проплакало в 3 ч. То е второ дете за семейството.

В първата минута на 2014 г. на бял свят дойде първото бебе в Стара Загора за годината.
Сиана Петкова е с маникенските мерки - тегло 2, 570 кг и ръст 47 см. Тя е второ дете на касиерката Силвия Петкова, постъпила в болницата малко след 23.00 часа на 31 декември.

Четири бебета - 3 момичета и момче, пък се родиха в новогодишната нощ в Плевен. Момичета са първото за тази и последното за миналата година бебета в Пазарджик. Първото бебе за 2014 г. дошло на бял свят в 7 ч. Последното за 2013 г. проплакало минута преди полунощ.

Във Видин в новогодишната нощ се родиха момиченце и момченце. Две момиченца и две момченца се появиха на бял свят на 1 януари в Пловдив.

По първоначални данни бебето на 2014 година е момиче, което се е родило в „Майчин дом” в София. То е родено в 00.38 часа, съобщи за „Фокус” д-р Антония Григорова, координатор на инициативата „Бебе на годината”. Тя уточни, че това са все още първоначални данни, тъй като не са оповестени всички родени бебета от страната. По думите й - тъй като бебето е родено сравнително далеч от 00.00 часа, се предполага, че ще има и други претенденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase