Снимка: Булфото, архив

Поради мъгла, е намалена видимостта в различни региони на страната. Намалена видимост поради мъгла до 50 м има в района на Бургас, Плевен, Разград, Русе, Трън и Витиня, до 100 м в района на Видин, Свищов, Кърджали и Карлово, а до 150 м в района на Бяла Слатина и автомагистрала „Хемус” между 24 и 30 км., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

В област Благоевград почти навсякъде има мъгла, най-гъста е по поречието на река Струма и в участъци от пътя Симитли-Разлог-Гоце-Делчев. Пътищата са проходими при зимни условия, но пътните настилки са мокри и хлъзгави. Не са регистрирани пътни инциденти през изминалата нощ. Няма допълнителни ограничения за движение през днешния ден. Заради строителството на АМ „Струма” движението е пренасочено през Петрич – Дрангово – Марино поле - Чучулигово – Кулата.

Заради мъгла е намалена видимостта по пътищата в Кюстендилско. Пътищата са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, на места и хлъзгави. Трафикът в областта е слаб към този час. Няма допълнително въведени ограничения за движението на моторни превозни средства в региона. Слаб е трафикът и по централните улици в града.

До 100 метра е намалена видимостта в района на с.Никола Козлево поради мъгла. Пътищата от републиканската мрежа са мокри. Машини са извършили превантивна обработва на настилките. Движението се осъществява при зимни условия. Времето в областта е облачно, духа слаб северен вятър. Температурите са между 0 и 4 градуса.
Видимостта в област Силистра е до 200 метра поради мъгла. Настилките са мокри. Движението се извършва при зимни условия. Няма затворени или ограничени пътни участъци. Температурите са положителни.

Мъгла ограничава до 50-100 метра видимостта в област Разград. Пътищата са мокри, без заледяване. 11 машини са обработвали настилките снощи. Няма затворени или ограничени пътни участъци.

В търговищките села Омуртаг и Антоново между 50 и 100 метра е видимостта поради мъгла. Настилките в региона са мокри, на места вали слаб дъжд. Работили са 12 машини. Движението се извършва при зимни условия, без ограничения. Температурата е от минус 2 до 3 градуса.

Котленският проход е отворен. Опасност от падащи камъни има по пътя Търговище- с. Пролаз.

Мъгла ограничава видимостта до 150 метра в област Видин. Пътните настилки са мокри, няма затворени пътни участъци или такива, които са в ремонт. Трафикът по главен път Е 70 е спокоен, много малко са автомобили, които пътуват в посока за София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase