Снимка: архив, Булфото
fallback

Полицай, размахващ сопа срещу паднал на земята човек на възлово кръстовище в Плевен, е заснет от случайно преминаващ гражданин.

Полицаят бил обграден от свои колеги и въртял дървото над главата на падналия младеж.

"Убийте го! Той ми налетя!", крещял униформеният по адрес на мъжа, разказа очевидец пред bTV.

Главен инспектор Йордан Каменов, директор ОДМВР-Плевен потвърди за инидента. По думите му обаче сиатуацията била малко по-особена.

Полицията получила сигнал за психично болен мъж, който се заключил в апартамента си и се държал много агресивно. Докато униформените пътували към мястото, той се отключил и побягнал покрай баща си.

Бил с нож и сопа - същата, която по-късно попаднала в ръцете на полицая.

"Полицаите са го подгонили, защото родителите му казали, че не си е пил хапчетата близо 15 дни", обясни Каменов.

В присъствието на полицаите мъжът станал още по-агресивен. Той нападнал униформен и разкъсал дрехите му, насочил се към него и с нож, искал да го намушка.

В крайна сметка служителите на реда го простреляли със стоп патрон в крака, за да не бъде заплаха за околните. Води се следствено дело за средна телесна повреда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Върши Правда

преди 10 години

Ако искате качествена полиция вижте модела на английската полиция - въпреки че ходят НЕВЪОРЪЖЕНИ хората и имат респект и те контролират ситуацията. Това е истинска и качествена полиция да поддържа реда и общественото спокойствие с минимална употреба на сила.А американците ги оставете те сега отиват откъдето ние се връщаме - към диктатура и терор, един от най-близките сътрудници по национална сигурност там е бивш високопоставен член на КГБ - правете си сметка.

36

Върши Правда

преди 10 години

Вижте какво става там в ютуб - пишете полицейска бруталност. Там подготват населението с полицейски терор за налагането на военно положение и последващия "нов световен ред". Не случайно вече има редица случаи където спряни граждани от униформени вадят оръжие и ги разтрелват. Има и случаи където разтрелват полицаи докато си пият кафето и други показни екзекуции на полицаи. Хората не са глупави те виждат че има полицейски терор и отвръщат със същото.

35

Върши Правда

преди 10 години

Полицията в Плевенско да не се изживява като отряди на смъртта? Убийте го?! а що не убиеме тебе ей така?На драпащите за американска полиция казвам - недейте онова не е полиция а червен терор. Там откачените и озверели униформени убиват за нищо - ако спреш колата когато не са ти казали или ако не спреш ако са ти казали, ако си отвориш прозореца и т.н. Бяха пребили от бой баща който току що намира че сина му се обесил и понеже не изпълнил разпорежданията им да се отдръпне го смилат от бой.

fallback