Чепеларе. Снимка, архив: Булфото

С водосвет, снежно шоу и много музика Чепеларе откри днес ски сезона. Лифтът на ски център "Мечи чал" вози безплатно стотиците туристи в първия ден от откриването на сезона.

"Чепеларе курорт" запазва ценовата си политика, насочена предимно към българските туристи, посочи Васил Попов, изпълнителен директор на дружеството, предава БТА.

Дневна лифт карта през тази зима струва 40 лв., а в дните до 25 декември е в сила промоционална цена от 30 лв. Новият зимен туристически сезон за Чепеларе започва с планове за реализация през следващите години на амбициозния проект за свързване на "Мечи чал" с Пампорово, което би превърнало района в най-мащабния в страната ски център с около 70 км писти.

Очакванията на хотелиерите са за силен зимен сезон, всички места в хотелите са заети за Коледно-Новогодишните празници.

Около 36 хил. туристи са преминали през Чепеларе през 2013 според справка от Общинската администрация. Високата заетост на хотелите се запазва и през януари, а прогнозите са за успешен ски сезон, коментира олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, която е и хотелиер.

От 20 до 45 лева струва нощувка в хотелите в Чепеларе през зимния сезон, като цените не са увеличавани за последните 5 години. Градът разчита предимно на български туристи и ценовите оферти са насочени към семейни пакети, включващи и лифт карти.

Безплатно е пътуването с лифт за пенсионери и деца до 7 г. Чуждестранните резервации за сезона са предимно от македонски и сръбски скиори.

Пистите от вр. Мечи чал са заснежени от 24 оръдия за изкуствен сняг, които работят денонощно.

С инвестиционното намерение за изграждане на два нови лифта, които да свържат вр. Снежанка с вр. Мечи чал ще се реализира най-големият за България проект, обединявайки двата ски центъра, прогнозира кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase