Снимка: архив, БулФото

Поне една работна заплата да получат веднага уволнените работници от "Бургаски корабостроителници", за да могат семействата им да посрещнат новогодишните празници. За това са се договорили местната власт, представители на работниците и на новите собственици на корабостроителницата, съобщиха от областната управа.

В срещата под ръководството на областния управител на Бургас Павел Маринов са участвали изпълнителният директор Деян Дянков, кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-областните управители Юсеин Мехмед, Евгени Врабчев, общинският омбудсман на Бургас Таньо Атанасов и ръководителите на държавни структури от областта - Милен Димитров, директор на Областна дирекция на МВР-Бургас, Енчо Жеков, директор на Регионално управление социално осигуряване-Бургас и Павлин Васков, директор на дирекция „Инспекция на труда”-Бургас.

От името на новите собственици упълномощените техни представители са заявили, че вече са предприети необходимите правни действия за обявяване на фирмата в несъстоятелност.

Това ще гарантира пълно изплащане на всички дължими суми за заплати на уволнените работници и служители от специализирания гаранционен фонд на държавата при подобни случаи.

Упълномощените представители на собствениците съобщили още, че въпреки изключително тежкото икономическо състояние на предприятието имат намерение още от март 2014 година да започнат действия за възстановяване на дейността на фирмата и възобновяване на основния й предмет на дейност -  корабостроенето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase