Архив: Булфото
fallback

Дъщеря ми щеше да е жива, ако бе останала в лечебното заведение. Това заяви пред Нова телевизия Иван Ангелов, бащата на 8-годишната Албена от Кюстендил, която почина от пневмония в дома си, след като й бе отказана хоспитализация в детското отделение на местната болница.

Момиченцето било неразположено от няколко дни и за това ѝ били предписани лекарства, които обаче нямали ефект. Родителите ѝ потърсили отново помощ при дежурния лекар в болницата д-р Душа Къдрева, която им казала да продължат с предписаното лечение, въпреки че детето се оплаквало от силни болки в гърдите.

Oще по темата
Часове по-късно момиченцето направило криза в дома си и отново е върнато по спешност в болницата, вече с талон и препоръка за хоспитализация. Заради неделния ден обаче родителите са посъветвани да изчакат до следващия ден заради липса на препоръка от личния лекар.

"Като ѝ дадоха талон за болницата, те са длъжни да я приемат и да ѝ правят необходимите неща. Защо я върнаха у дома и да ходи при личния лекар? От спешния център с талон отиват в болницата, а те я пращат през нощта при личния лекар да вземе отношение", казва майката Емилия.

Изпълнителният директор д-р Александър Величков на кюстендилската болница заяви, че след като приключи детайлната проверка по случая, ще могат да кажат подробности и решенията, които ще се вземат след това.

Родителите на 8-годишната Албена са категорични, че ще ѝ потърсят отговорност в съда и ще сезират Българския лекарски съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

тя

преди 10 години

Лекари с нехайното и некомпетентно мнение да носят отговорност за смъртта на детето .Докога спешни случаи , които веднага трябва да бъдат лекувани ще се връщат да търсят личните си лекари?

25

Анонимен

преди 10 години

Ега ти до къде ни докараха...

24

Анонимен

преди 10 години

genocida vi prodaljava ne izkate voina i mrete kato kycheta.oligarxiata e dobre krade vi qdevi jivoteca.

fallback