Архив: Булфото

Дъщеря ми щеше да е жива, ако бе останала в лечебното заведение. Това заяви пред Нова телевизия Иван Ангелов, бащата на 8-годишната Албена от Кюстендил, която почина от пневмония в дома си, след като й бе отказана хоспитализация в детското отделение на местната болница.

Момиченцето било неразположено от няколко дни и за това ѝ били предписани лекарства, които обаче нямали ефект. Родителите ѝ потърсили отново помощ при дежурния лекар в болницата д-р Душа Къдрева, която им казала да продължат с предписаното лечение, въпреки че детето се оплаквало от силни болки в гърдите.

Още по темата
Часове по-късно момиченцето направило криза в дома си и отново е върнато по спешност в болницата, вече с талон и препоръка за хоспитализация. Заради неделния ден обаче родителите са посъветвани да изчакат до следващия ден заради липса на препоръка от личния лекар.

"Като ѝ дадоха талон за болницата, те са длъжни да я приемат и да ѝ правят необходимите неща. Защо я върнаха у дома и да ходи при личния лекар? От спешния център с талон отиват в болницата, а те я пращат през нощта при личния лекар да вземе отношение", казва майката Емилия.

Изпълнителният директор д-р Александър Величков на кюстендилската болница заяви, че след като приключи детайлната проверка по случая, ще могат да кажат подробности и решенията, които ще се вземат след това.

Родителите на 8-годишната Албена са категорични, че ще ѝ потърсят отговорност в съда и ще сезират Българския лекарски съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase