Снимка: Булфото

Осмокласник е настанен за лечение в русенската болница след удар в лицето от 16-годишен ученик от десети клас. Неприятната случка се е разиграла в СОУ "Йордан Йовков", а за инцидента потвърди пред БТА директорът на училището Илия Костов.

Случката се е разиграла в понеделник, след края на третия час, в коридор на гимназията.

Класният ръководител на пострадалото момче Йорданка Колева обясни, че десетокласникът е скочил на гърба на по-малкото момче. Осмокласникът опитал да се защити, при което нападателят паднал на земята, но след като се изправил нанесъл на своя опонент два удара с юмрук в областта на лицето.

За случая веднага е информирана полицията, а пострадалото момче е откарано в болницата със счупен нос. По думите на Колева днес осмокласникът трябва да бъде изписан от болницата.

Класният ръководител на десетокласника обясни, че момчето не е било проблемно, въпреки че е имало случаи, при които е бягало от учебни часове.

Директорът на училището Илия Костов коментира още, че ръководството на училището е реагирало веднага, като е проведен извънреден инструктаж, а на педагогически съвет е било взето решение 16-годишното момче да бъде наказано с преместване в самостоятелна форма на обучение.

"Агресията между ученици е тревожно явление. Говорим постоянно за нея в часа на класния ръководител. Смятаме обаче, че децата не осъзнават това, което извършват в момента, приемат го като някакъв вид игра и не могат да усетят къде е границата", обясниха двете класни ръководителки и допълниха, че подобен инцидент не се е случвал досега в русенската гимназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase