Снимка: "Пирогов"

Ръководството на пловдивска частна болница покани на работа 20-те уролози от отделението в "Пирогов", които напуснаха лечебното заведение в понеделник сутринта, съобщиха от клиника "Медлайн" в Пловдив.

"Готови сме веднага да ги назначим на работа с атрактивни възнаграждения и ще поемем разходите за хотел", заяви мениджърът д-р Невен Енчев. Той поясни, че са в процес на изграждане на урология, а с назначаването на елитните специалисти този процес ще бъде ускорен.

Най-късно на 1 февруари ще прережем лентата на новото отделение, където атмосферата за работа ще бъде комфортна и приятна, както в останалите лечебни звена, увери медицинският шеф, цитиран от БТА.

Както Dnes.bg съобщи, лекарите и медицинските сестри от урологията в "Пирогов" напуснаха болничното заведение заради по думите им системен тормоз на работното място, за който са подавали сигнали в продължение на години.

Според медиците д-р Цветан Борисов се държал грубо, стигало се дори и до физически саморазправи. От това напрежение страдали и пациентите.

По-рано днес проф. Милан Миланов, началник

Още по темата
на Анестезиологичното отделение в "Пирогов", обяви, че двете страни в конфликта уролози-анестезиолози имат вина за създаденото напрежение в болницата.

"Нека да не гледаме толкова зловещо на тази случка. Това е буря в чаша вода. Този случай не е отсега. Тези отношения не са отсега. Те са натрупвани с годините", поясни Миланов пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase