Снимка: Булфото, архив
fallback

Тежка катастрофа стана днес по обяд в Пловдивско. Двама младежи и две девойки загинаха на пътя Бачково – Асеновград, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Инцидентът е станал около 13.30 часа след последния тунел в посока Асеновград.

По първоначални данни лек автомобил „БМВ” с пловдивска регистрация е паднал в река Чая. Всички четирима пътници в колата са починали на място.

Аварийно-спасителен екип е на мястото на катастрофата. Телата на загиналите все още не са извадени от реката.

Водачът на автомобила е бил 23-годишен младеж от Пловдив, а едното от момичетата не е от региона, съобщи „Фокус“, позовавайки се на инспектор Радослав Начев, началник на КАТ Пътна полиция в Пловдив.

Все още не е установена самоличността на другите двама от загиналите.

„Младежите са отивали на Бачково. Пътната настилка е била мокра, но почистена”, каза Начев. Предполага се, че причината са катастрофата е несъобразена скорост.

Oще по темата
Това е втората тежка катастрофа в Пловдивско само за седмица, при която загиват млади хора.

Само преди дни на пътя край село Цалапица в катастрофа починаха трима 23-годишни младежи.

Автомобилът, в който са пътували момчетата, буквално е бил смазан от товарен камион с ремарке.  Шофьорът на камиона не е спрял на знак "Стоп", преди да излезе на главния път Пловдив - Пазарджик и се е ударил в лекия автомобил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

RRR

преди 10 години

Причините за инцидента са вероятно несъобразяване с условията (комбинация от хлъзгав път, засилен трафик, висока скорост, не добри шофьорски умения). Причините обаче за този трагичен завършек са липсата на мантинели по целият път години наред. От половин година има ремонтиране по пътя, което беше длъжно да се обезпечи със защитни мантинели, защото пътят, не е рисков, а си е направо супер рисков. Пропастта и реката (сега пълноводна) са на метър от пътя (само завои). Въпросът беше не дали, а кога?

60

Viktoria-Pld

преди 10 години

Бог да ги прости!

59

ForgetMeNot

преди 10 години

до 67Бог да прости жертвите, не пострадалите, умнико!Лека им пръст!

fallback