Снимка: архив, Булфото

Преподавател по английски език е освободен, след като набил две седмокласнички и нападнал техен съученик, съобщи за Dnes.bg шефката на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Инцидентът се разиграл в последния час на 13 ноември т.г. в училище "Васил Априлов".

Тогава едно от момичетата си гледало постоянно мобилния телефон и това вбесило учителя Димитър Гавраилов.

В опита си да отнеме GSM-а й той преобърнал чин, шамаросал момичето и ударил с юмрук в лицето седящо в съседство друго момиче. Момче от класа, което станало да защити двете си съученички, бива блъснато от преподавателя в стената.

Накрая един от зам.-директорите на училището прекратил екшъна, след като деца излезли от часа и отишли да сигнализират за случващото се.

Родители, чакащи децата си, научили за скандала, също тръгнали към директорския кабинет. Там директорката Пенка Кателиева ги успокоила и уверила, че ще предприеме нужните мерки.

"Веднага след като установила, че учителят Димитър Гавраилов не е изпълнил задълженията си, нито пък е спазил Етичния кодекс на учителя за работа с деца, той е бил помолен да напусне училището, защото е бил в изпитателен срок", допълни Венцеслава Генова.

Въпреки скандала се оказва, че учителят може да продължи да упражнява професията си на друго място, тъй като от Регионалния инспекторат нямат правомощията да го лишат от преподавателската му дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase