Снимка: Булфото, архив

Криминално проявен самоковец беше задържан непосредствено след като се обадил на спешния телефон 112 и подал фалшив сигнал за бомба в жилищен блок, съобщиха от ОД на МВР – София.

Само преди седмица мъжът е бил арестуван за кражба.

Сигналът за бомбата е бил подаден вчера в 14.42 часа в оперативната дежурна част на Районно управление „Полиция” – Самоков. На място били изпратени полицейски екипи, които извършили щателна проверка на посочения блок и района около него. Не било открито нито взривно устройство, нито други съмнителни вещи и багажи.

Проследявайки номера на мобилния телефон, от който постъпил сигналът, криминалистите са установили кой е подал фалшивия сигнал.

37-годишният И.И., известен на полицията, бил задържан в местна кръчма във видимо нетрезво състояние.

Изяснило се, че докато се черпел с друг криминално проявен самоковец, И.И. внезапно решил да се „пошегува“ с полицейските служители, съобщавайки им за поставена бомба в блока, в който живеел.

Реакцията на униформените обаче го сварила неподготвен и минути по-късно, както си пийвал в кръчмата, бил задържан и отведен в ареста. След доклад на материалите по преписката пред Районна прокуратура - Самоков за подаденото заблуждаващо съобщение, му е съставен акт по чл. 28, ал. 1 от Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase