Снимка: Булфото, архив

Назначила съм проверка в пловдивската болница "Св. Георги" заради смъртта на бебе преди дни, обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева, която откри национална конференция за детското и майчиното здравеопазване.

Проверката ще се извърши от Изпълнителната агенция "Медицински одит" и се очаква да приключи в края на следващата седмица, допълни Андреева.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, детето, на година и четири месеца, е било връщано два пъти от спешното отделение на болницата, а по-късно е починало.

В понеделник около обяд детето е прегледано и на място е му направена инхалация с „Вентолин”. Изписано е антибиотично и симптоматично лечение. Преценено е, че състоянието на детето не изисква то да бъде хоспитализирано.

В 15.10 часа същия ден детето отново е посетило Спешно приемно отделение, прегледано е и е установено, че състоянието му не изисква прием в болницата.

От Университетската болница „Свети Георги“ категорично отхвърлят твърдението, че причината детето да не бъде прието в болницата е липсата на удостоверение за раждане или други документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase