Снимка: БТА
fallback

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, архиереи, духовници от цялата страна и хиляди миряни се простиха днес с починалия Неврокопски митрополит Натанаил. Тялото на покойния владика от вчера бе изложено за поклонение в катедралния храм "Успение Богородично".

Днес сутринта бе отслужена заупокойна света литургия в памет на покойния митрополит. Почти всички архиереи от Светия синод участваха в службата, а опелото на дядо Натанаил отслужи българският патриарх Неофит.

"Неврокопският митрополит Натанаил служеше на Бога и на Светата ни църква навсякъде, където беше поставен", каза в словото си патриарх Неофит, цитиран от БТА.

"Той носеше божия кръст с дълго търпение, с дух светий, с вяра и любов, със слово на истината, със сила божия, с оръжията на правдата при укори и похвали. Без да щади себе си, понасяше страдания - духовни и телесни, като добър воин на Христа. Защото знаеше, че страданията на сегашното време са нищо в сравнение с оная слава, която ще се яви",  посочи главата ва Българската православна църква.

Патриархът очерта също неуморния труд на митрополит Натанаил, който по думите му не скъпеше време и сили в трудове за въздигане и укрепване на духовния живот в епархията.

След опелото тялото бе изнесено от катедралния храм и пренесено с шествие до двора на Неврокропската митрополия, където продължи прощаването преди Неврокопския митрополит Натанаил да бъде погребан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

инспектора

преди 10 години

1и3 кой ви плаща???АТЕИСТ Е РАВНО МАТЕРИАЛИСТ !!! ЯСНО МИ Е НА КОЙ СЕ ПОКЛАНЯТЕ..........

7

ЧОВЕКЪТ

преди 10 години

БОГ ДА ПРОСТИ ВЛАДИКАТА! И ЗНАЙТЕ, ЧЕ НЕ СМЕ ВЕЧНИ , А ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ХРИСТИЯНИ ПО ДОБРЕ ДА СИ ЗАПАЗЯТ ИЗВРАТЕНИТЕ АТЕИСТИЧНИ МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ.

6

nana

преди 10 години

svetla mu pamet

fallback