Снимка: Булфото, архив
fallback

84-годишен бургазлия е дал на измамници 2100 лв., съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Около 10.30 ч., вчера във Второ Районно управление ''Полиция'' – Бургас 84-годишният мъж се обадил, за да съобщи, че малко по-рано, вървейки по бул. ''Сан Стефано'' в посока бул. ''Христо Ботев'', до него спрял автомобил, с който се придвижвали мъж и жена, представили се за ''маджари''.

Те се поинтересували къде е Трета поликлиника и помолили пенсионера да се качи в купето и да ги упъти, след което щели да го заведат в къщата му. По пътя непознатият мъж предложил на бургазлията да му обмени 500 долара за сумата от 500 лева, защото трябвало да платят на лекарите за роднина, който по спешност бил настанен за лечение в Трета поликлиника.

Преди обаче да го посетят, трябвало да обменят пари, а нямали време да търсят обменно бюро. Бургазлията ги завел в дома си, като извадил спестени 2100 лв., чиято равностойност в долари му били оставени от непознатия в чантичка.

След това ''маджарите'' го предупредили, че отиват до колата и ще го чакат там, за да отидат до болницата. Заключвайки апартамента и слизайки пред блока, бургазлията констатирал, че непознатите са си тръгнали. Качил се до къщата си, отворил чантичката и установил, че е измамен, след което се обадил в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback