Ивендър Холифийлд в бежанския лагер. Снимка: Булфото
fallback

ВИП гости при бежанците в Харманли - боксовата легенда Ивендър Холифийлд и канадският милиардер Янк Бари посетиха лагера, за да помогнат. Визитата обаче предизвика бунт, съобщи bTV.

Повод за гнева на имигрантите стана извеждането на две семейства на хотел. „Не знам защо точно ние си тръгваме от тук. Имам три деца, а съпругата ми е бременна в седмия месец. Това е шанс за нас”, коментира мъжът от едното семейство - Хадидрами Янтар.

Основателят на фондацията, която помага на хора в беда, се оказа безпомощен пред хилядите молби за помощ.

„България се стреми да помага, но тя е бедна държава. Аз съм тук, защото имам сантимент към страната ви. Защото съм евреин и съм тук, за да спасявам бежанците във вашата страна – така, както страната ви го е направила преди години за моето семейство. И го правя със собствени пари”, обясни Бари.

До момента от фондацията са осигурили дом на две семейства в София. Днес към луксозната къща в Банкя, наета от милиардера, потеглиха още три семейства. Когато къщата се напълни, от фондацията възнамеряват да наемат още 4 хотела за бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Вивиан

преди 10 години

Този ВИП , като много иска да помага, да си ги вземе със себе си, в своята страна и там да им помага колкото си иска! Не искаме да ги разселва навсякъде из страната и съвсем да не може да се контролират! И защо се разрешава това? Всеки който реши се разпорежда в страната ни ! Няма власт, няма държава! Ще затрият страната ни, Боже!

78

Анонимен

преди 10 години

До АнонименBunker za semeistva koito sa oschte na teritoriata na Siria i sa Christijani ili Evrei!!!

77

bg

преди 10 години

stiga veche dumi !! Deistviq trqbvaaaat ! Slepi li sme?!

fallback