Снимка: архив Булфото

Двете семейства сирийски бежанци, които преди десетина дни се установиха в Благоевград, са изпратили благодарствено писмо до кмета на общината Атанас Камбитов, съобщиха от общинската управа. Те са намерили подслон в частна квартира, за която плащат свободен наем, но са трогнати от човещината и помощта, която им оказват социалните служби на общината.

Без общината да има ангажимент към двете семейства, от чисто човешки подбуди на бежанците се осигурява топъл обяд, дрехи за децата и битови предмети от първа необходимост, информират от  общината. Именно тази съпричастност и помощ в трудния за тях момент са накарали бежанците да изразят своята признателност.

"Излязохме от Сирия с други впечатления за българите, се посочва в писмото. Сега, когато сме при тях, впечатлението ни е коренно различно и искаме да го кажем на целия свят", заявяват бежанците, като допълват, че са много впечатлени от проявеното милосърдие, грижа и честност и че "само най-добрите думи могат да се изкажат за тези мили и добри хора, които излекуваха стреса ни от войната с много любов и полагане на грижа за нас, без оглед на това, че сме мюсюлмани". Сирийските бежанци споделят, че са били приети радушно от всички и благодарят на кмета Камбитов за оказаната им помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase