Снимка: архив, Булфото

Родители обвиниха кмета на Хайредин Тодор Тодоров в побой над детето им. Шестокласникът е докаран късно снощи в МБАЛ "Христо Ботев" Враца, приет е с комоцио.

"Състоянието му е стабилно, но ще го оставим за наблюдение", коментира за "Дарик" директорът на болницата Светозар Луканов.

Според родителите кметът извел детето им от класната стая в училището в Хайредин и го шамаросал. Състоянието му се влошило тази нощ, заради което повикали "Бърза помощ".

Версията на обвинения градоначалник обаче е друга.

Тодоров твърди, че вчера децата в СОУ "Васил Воденичарски" били превъзбудени от предстоящия празник Хелоуин. Дори се наложило възпитателка да се обади на кварталния полицай заради вандалски прояви на ученици, които чупели.

На място дошъл и той, като в стаята на шести клас заварил две момчета, които се биели, а учителката им плачела. Той извел момчетата навън, дръпнал им лекция за поведението им, накарал ги да се измият, но настоява, че не им е посягал.

В полунощ обаче му се обадила лично майката на детето, която започнала да крещи и да пита: "Защо си бил детето?"

Според Тодоров жената, която е от ромски произход, не се държи за пръв път агресивно, неотдавна налитала на бой и в местната социална служба.

Кметът обясни, че лично той е давал пари на семейството за операция на едно от децата, които по думите му били много, и в никакъв случай не би посегнал на дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase