fallback

Правила и ясен регламент в работата на лекарите в Спешната помощ поискаха участниците в Третата национална конференция на работещите в спешната помощ, която се провежда в Пловдив.

Oще по темата

Те остро се противопоставят на приетия на първо четене закон за повикване на екипите с SMS-r и заплашват с протести, ако не бъдат чути.

Лекарите заявяват, че за работещите в момента 250 екипа и 130 спешни кабинета е невъзможно да поемат денонощното медицинско обслужване на населението в страната, за която настояват джипитата.

В новата стратегия за спешната помощ липсват ясни правила за спешността, твърдят здравните специалисти.

Като основен проблем на работещите и в двете звена - спешна и неотложна помощ, се определят неясният статут и ниското заплащане.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

of 21американ

преди 10 години

факт е ,че например една Франция редовно кани български общо практикуващи лекари за работа във Франция.Добрите им впечатления са от ежегодните международни конференции и събеседвания на срещите м/у равни .....джипита от цяла Европа.Проблем е само езиковата бариераА за САЩ И Канада важат други правила......там професионалните гилди трудно допускат външно участие

20

ДО 19 Yasans

преди 10 години

Истинската медицина е Общата медицинска практика ....това е световно признат факт .Това не изключва тясно специализираните специалисти .Медицината е необятна информация и само синергизъм между Обща медицина и тесен специалист за тежките форми имат качество при обслужване на пациентите.И не злоупотребявай с реалностите .....прословутата потребителска такса се запраща и при тесните специалисти .....търсените добри специалисти Това го знаят!!!

19

Американ

преди 10 години

До :-)Факт е че от българските лекари много малко се докопват до работа в Америка и Канада - трудно е, а и манталитета им пречи - груби и безотговорни са, а тука това не върви.А за плащането: мърляча все писка за пари, а като му ги дадат - след месец-два го изритват, понеже мърляч е манталитет и не се поправя с пари.

fallback