Работници от ТЕРЕМ "Хан Крум" в Търговище блокираха за час пътя за Попово. Снимка: БТА

Работници от ТЕРЕМ "Хан Крум" в Търговище блокираха за час пътя за Попово. Протестът е в защита на управителя на завода Христо Богданов.

В завода върви и подписка с искане да не се освобождава от длъжността управител назначеният през 2010 г. Богданов.

До обяд той събра подкрепата на 210 работници.

Мотивите на заетите в завода над 300 души са, че дружеството работи добре, има поръчки, заплати се получават редовно. Предстои подписването и на нов договор, който ще осигури работа за 3 години напред, каза Красимир Стоичков, председател на синдикалната организация на КНСБ, цитиран от БТА.

Подписката ще бъде изпратена в управлението на холдинга ТЕРЕМ ЕАД и до Министерството на отбраната.

От двора на завода протестът спонтанно се пренесе на пътя Търговище - Попово. За час работници останаха там и преповториха искането си. Според тях готвеното назначение е политическо.

Апетити към управленското място имало още от месец май. По думите на термистът Христо Горчев, за управител се очаква да бъде назначен Красимир Сребров - местен бизнесмен, бивш общински съветник от ДПС, "който не е запознат със спецификата на работата".

"Притесняваме се, че смяната на ръководството ще върне завода назад. Имаме опит от предишни години", каза още Стоичков.

До момента протестиращите нямат отговор от ръководството на холдинга, нито от Министерство на отбраната. Те пожелаха областният управител на Търговище да посети завода и да се запознае с исканията да им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase