Общ преглед

Самопровъзгласилият се за цар на ромите – Кирил Рашков, беше освободен предсрочно от Пловдивския затвор тази сутрин.

Още по темата
Той лежа зад решетките близо 2 години заради закана за убийство, отправена към вуйната на прегазения Ангел Петров от Катуница – Иванка, и нейния приятел Веселин Христов.

Момчето загина през септември 2011 година, а неговата смърт породи размирици в селото и страната.

Кирил Рашков излезе от затвора минути преди 9,30 часа. Очакваха го съпругата му Костадинка Рашкова и синът му Ангел. Самият Рашков пък беше лаконичен: "Докажете истината защо съм в затвора! Докажете го!", бяха единствените му думи пред журналистите.

На излизане той държеше найлонова торбичка, облечен бе в костюм, носеше тъмни слънчеви очила.

Рашкови са категорични, че засега няма да се връщат в Катуница, а и че временно ще живеят в София, въпреки че имат апартамент и в Пловдив.

"Радваме се, че е на свобода, приготвили сме му най-вкусни гозби", съобщи съпругата на Рашков – Костадинка, докато се качваше в Мерцедеса, който ги отведе.

Директорът на затвора Божил Иванов обясни, че Рашков е освободен 6 месеца предсрочно, защото е полагал труд като градинар в затворническите общежития.

"Лежал е с осем души в килия, нямало е специално отношение към него или специални привилегии", каза той пред Dnes.bg.

В същото време хората от Катуница са категорични, че няма да позволят на ромската фамилия да се върне в селото, защото не са забравили смъртта на Ангел и Павел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар