Снимка: Булфото, архив
fallback

Вътрешното министерство се готви да закрие три центъра за обучение на пожарникари и сержанти и да ги превърне в бежански лагери, съобщиха депутатите от ГЕРБ Веселин Вучков, Ксения Тилева и Павел Христов.

Става въпрос за полицейското училище в Казанлък, както и полицейското и пожарникарското във Варна. Вучков призна, че няма официална информация по темата, но данните водели към подобни намерения на правителството.

Той обясни, че кабинетът не проявява никаква приемственост и не се вижда никаква стратегия. Според Вучков подобни решения трябва да се взимат след широк обществен дебат.

Вчера бях на "Военна рампа", тъй като там е моят избирателен район, и разбирам притесненията на гражданите, заяви още депутатът от ГЕРБ.

Ксения Тилева и Павел Христов – депутати от Казанлък и Варна, изразиха притеснения за икономиката на регионите им и последствията, които ще настъпят от настаняването на бежанци.

От думите им стана ясно, че те са против в техните избирателни райони да се настаняват бежанци, макар че отказаха да го кажат директно.

Тилева обясни, че полицейското училище съществува от 1971 и там се обучават над 700 души всяка година. Тя е притеснена, защото в града се намират въоръженията на Арсенал, а самият център е във военен полигон. Освен това по думите й Казанлък има цел да се превърне в туристически център.

Има изразени притеснения за безопасността на туристите, заяви пък Павел Христов относно настаняването на бежанци във Варна. Според него трябва да бъдат намерени региони, където да бъдат настанени бежанците, където това няма да се отрази на икономиката.

Според Вучков във въпросните полицейски училища са налети много пари и те не могат да сменят предназначенията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

batevale

преди 10 години

Бежанци бяха нашите сънародници от Тракия и Македония ,а тези са нарушители на държавната ни граница. Имаше изказвания на някои от тях ,как не му трябвали помощи ,а само статута на бежанец -- имал си пари в турска банка ...........Някой от тях до сега да е разследван какъв е ( той ли е или не )....Каква овча радост беше ,когато уредиха с документи онзи многоженец ( в българската конституция няма записано такова право -- то е шариатско!)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27

Анонимен

преди 10 години

И престанете да ги наричате само сирийски "бежанци". Така спекулирате !!! Защо се премълчава за лилаво-черните, които заляха центъра на София? Миналата събота бяха препълнили трамвай No 22 по посока джамията. Колко са, откъде са, защо се пускат всички и се камуфлажират под наименованието "сирийски"? Защо се премълчава информация по този въпрос? А за българския интерес и българите някой ще помисли ли най-накрая? Ами направо да им предоставим и държавата си ..... думи нямам просто ......

26

er

преди 10 години

най-страшното е ,че са мюсюлмани

fallback