Снимка: Reuters
fallback

Не е имало паника в Свищов заради земетресението в Румъния от тази нощ, заяви пред БТА кметът на крайдунавския град Станислав Благов.

По думите му земетресението е усетено в по-високите сгради, но хората са останали спокойни и не са напуснали домовете си. Няма сигнали за нанесени поражения, уточни той.

Както Dnes.bg ви информира, земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер бе регистрирано в румънския град Вранча тази сутрин в 04.37 часа, по данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Земетресението е усетено и у нас в Русе, Силистра, Тутракан, Свищов. Няма данни за щети или пострадали хора.

Благов допълни, че дори при слаб трус, хората от Свищов си  спомнят унищожителното земетресение от 4 март 1977 година, със сила 7,4 по "Рихтер".

Тогава в Свищов загинаха повече от 100 души под руините на жилищен блок.

"И сега епицентърът на труса е на около 40 километра от Свищов, във Вранча. Това отново доказва, че районът не е подходящ за строителство на ядрена централа. Природата дава  своите знаци", коментира Станислав Благов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

преживяхме много

преди 10 години

В коментар Номер 1 е най-точно казано всичко.Аз също съм преживял земетресението от 77ма, както и много други по-силни или по-слаби след това, живеейки на 10 етаж... Усещането е неописуемо по време на трус... Блока пращи и се огъва, хора крещят панически,тичайки по стълбите/което е много грешна стратегия BTW/...А после след трусовете месеци наред щом имаше бурен вятър и блока се злюшваше, всеки път се питах: Пак ли???Много е страшно,особенно когато не може да се предвиди...Дано да няма други

6

NO PANIC !!!

преди 10 години

ИДЕЕЕЕЕ.....!

5

Анонимен

преди 10 години

Бог няма да разреши на НИКОЙ ЧОВЕК да строи вавилонски кули на територията на БългарияВсичките природни бедствия в последните години не са случайни-а закономерни предупреждения към неразумните лакомии.Всеки, който посегне към Божията земя ще бъде наказан-и тогава да дойде да сподели в този форум за опита му да заграбва неправомерно.Бог ни е дал земята да я обработваме-да садим и да се изхранваме не да я дупчим и да изтръгваме каквото се съдържа в неяНАКАЗАНИЯТА ЗАПОЧВАТ-НЕ СЕ СЪРДЕТЕ ЛАКОМИИ

fallback