Снимка: архив, Булфото
fallback

125 сирийци са задържани през денонощието при опит да преминат нелегално турско-българската граница, съобщиха от МВР.

От полицията пресмятат, че капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица, като капацитетът е надхвърлен с 28 души.

От вчера вече работи нов център за настаняване в София. Той е базиран в кв. “Военна рампа“. Към момента капацитетът му е за 500 места. Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

От МВР допълват, че по границите са командировани служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация.

Актуализиран е и съставът на екипите от медицински специалисти, които ще извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ss wafen

преди 10 години

Не гискаме тези арабски *** тука -да се махат.А границата не се пази,защото няма държава.

20

Анонимен

преди 10 години

Вместо да мислят къде да ги настаняват, да мислят как да ги депортират. ВЕДНАГА!Ако сега не се вземат спешни мерки, с България е свършено.Не ми се мисли какво ни чака?Нашата съдба е в нашите ръце.

19

platecbezumen

преди 10 години

Към 11 - тука замириса на плагиатсво.Идеята за военни палатки, полеви кухни и терен ограден с бодлива тел и охраняван денонощно си е моя! Ама нейсе, дано още хора я подкрепят!

fallback