Борисов в Рибново. Снимка:ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в смесените региони масово се уволняват хора на ГЕРБ, които отказват да бъдат в структурите на ДПС или да гласуват за ДПС.

Пред привърженици на партията му в Рибново той обяви, че тук, сред населението, има голям страх.

"В тези региони има твърде голям страх, а виждате колко много неща са направени", допълни Борисов.

По думите му страхът, който насажда ДПС ще им изиграе много лоша шега.

"Всяка година сме давали по 74-75 млн. на тютюнопроизводителите. Това е основният поминък на хората тук, за които само ние сме се погрижили.А ДПС печелят тук със страх",отсече той.

Според него района може да се развива и със сектори като туризъм и пчеларство, "но ако ГЕРБ се върне на власт и довърши АМ "Струма", допълни той. Пред своите симпатизанти Борисов даде оценка за кабинета Орешарски: "Оценката ми за това правителство е слаб две", отсече бившият премиер.

В Рибново бившият премиер представи пред жителите на общината кандидата за кмет на ГЕРБ за Гърмен Верхад Ислямов.

Пред хората, дошли на площада, той призова всички партии, участници в изборите, към толерантност по време на кампанията.

"Изборите идват и си отиват, но вие трябва да продължите да живеете заедно", настоя Борисов.

Обърна се и към медиите и ги попита дали не виждат съглашателство между ДПС и останалите партии в това, че срещу ГЕРБ има единствен кандидат и той е от ДПС.

"Освен ДПС и ГЕРБ, няма други партии, които да са издигнали свои кандидати. Колегите от БСП и Реформаторския блок да помислят дали няма да издигнат кандидати или това е някаква договорка с ДПС", заяви още Борисов.

Dnes.bg припомня, че до изборите в Гърмен се стигна, след като досегашният кмет Ахмед Башев бе избран за депутат от ДПС.

Преди месеци Минка Капитанова бе посочена от бившия кмет да изпълнява временно задълженията му в общинския център, докато президентът не насрочи дата за предсрочния вот.

Впоследствие бившата учителка прие номинацията на ДПС и стана кандидат на партията.

Така на частичния вот на 29 септември един срещу друг ще се изправят Верхад Ислямов от ГЕРБ и Минка Капитанова от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase