Музикантите от "Черно фередже" посетиха СОУ "Стефан Караджа" за първия учебен ден. Снимка: БТА
fallback

Рок музика ще замени традиционния звънец в СОУ "Стефан Караджа" в Каварна от новата учебна година, съобщи кметът на общината Цонко Цонев на тържеството по случай първия учебен ден.

Изпълненията на известни рок изпълнители, превърнали се в класика, ще звучат по новата музикална уредба, изградена по европейски проект. Класните стаи, кабинетите и коридорите ще се огласят от откъси от хитове на легендарни рок и и метъл групи.

"Обмисляме вариант всеки ден преди започване на часовете учениците да изслушват българския химн, но в изпълнение на "Меноар", посочи Цонев, цитиран от БТА.

По думите му това е инициатива, която ще помогне за патриотично възпитание на учениците от ранна възраст.

Вече е ясна и „музикалната програма“ на рок звънеца. През септември по музикалната уредба ще звучи музика на AC/DC, през октомври учениците ще слушат Рони Джеймс Дио, после Били Айдъл и Уайтснейк.

Българските рок групи също ще бъдат включени в музикалните звънци, добави кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Бубето

преди 10 години

До същисанИ аз се същисах от вашите дълбоки познания /на заглавията на някой парчета/...

49

Ккк

преди 10 години

В моето училище още преди 10 години бяха въвели музикален звънец. Тогава си беше моно мелодия, но все пак си беше музикален звънец. А относно стила... след като аз слушах в продължение на 4 години (въведоха го в 9ти клас) Beethoven- Für Elise, не виждам кое пречи да се използват и метъл мелодии. Никой не говори за цели песни (то междучасието не е толкова дълго), но да кажем началния риф на AC/DC - Thunderstruck би паснал. Друг е въпроса, че е хубаво да се сменят мелодиите, защото писва...

48

Анонимен

преди 10 години

До АнонименАз не мога да разбера защо всеки от вас приема метълите за сатанисти??? Аз самият не мога да повярвам.Не мислите ли че е по-добре да тръгнем по следите на истинската музика,която не се пее на маса,вместо да сме под влиянието на Чалгата,която ще направи от момченцата с извинение Гейчета,а от момиченцата К**вички????? Метълът е закон за онези,които го разбират,а не сатанинска музика.Поздрави на колегите рокаджии,,,

fallback