Снимка: Булфото, архив
fallback

Близо 4 км бракониерски мрежи и различни риболовни уреди бяха иззети в рамките на десетина дни от инспектори на ИАРА при масирани проверки по водоеми в страната и търговски обекти за продажба на риба, съобщават от агенцията.

Съставени са 17 акта на нарушители. Върнатата незаконно уловена риба във водоемите е общо 105 кг.

По сигнал на тел. 112, инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Разград са извършили нощна проверка на язовир "Бели Лом" за наличие на бракониерски мрежи. Контролните органи са иззели мрежа с дължина 600 метра и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

При рутинна проверка на язовир "Кърджали" са открити и извадени от водата бракониерска хрилна мрежа с дължина 30 метра и 2 броя сари (комбайни) с обща дължина 300 метра. Уловената риба и от двата язовира е върната във водата.

Бракониерски мрежи са иззети още от язовир "Студен кладенец", а в язовир" Ивайловград" са съставени два акта за извършване на улов на маломерна риба и риболов през тъмната част на деня, както и 4 бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра.

Останалите водоеми с открити нарушения са язовир "Жребчево", язовир "Батак", баластриера "Звъничево", по поречието на река Вит от с. Бежаново до с. Рибарица, язовир "Ястребино", езеро "Липник", с. Николово, акваторията на пристанище "Силистра", по река Огоста, в района на село Бутан, село Гложене, село Хърлец и с. Софрониево.

Извършена е проверка и по търговските мрежи на с. Добролево и село Рогозен. Не са констатирани нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от сектора "Рибарство и контрол" на ИАРА-Добрич са извършили проверка и на езерото Дуранкулак. Открити и извадени от водата са хрилни мрежи с обща дължина 800 метра.

Уредите са унищожени и e съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловът - 80 кг сребриста каракуда, е върнат във водата, а 20 кг сом са дарени на Социалния патронаж в Шабла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Мор за контрабандисти и всякакви други нарушители на закона.Това искат ***,това и ще получат.Неправилно паркиране,червен светофар,унищожаване на чужда собственост >>>>СЪДИРАНЕ НА КОЖАТА НА НАРУШИТЕЛЯ!!!Тогава ще стане ясно че мнозинството *** са престъпници и нарушители.Определено няма да им хареса какъв *** са си вкарали ОТЗАД но няма измъкване!Мор на тази неграмотна селска ***!

2

Стефанов

преди 10 години

И отделно, защо протокол срещу неизвестен извършител, какво пречи да изчакате да се върне извършителя и да ви стане известен?!?

1

Стефанов

преди 10 години

Като ги извадихте тия мрежи, изгорихте ли ги или ги запазихте за лична употреба? Това, което се прави е хубаво, но аршинът е различен, често самите служители на ИАРА са в играта с мрежарите и токаджиите и това го знае всеки рибар!

fallback