Снимка: архив, Булфото
fallback
Влакът Варна-София закъсня с близо 80 минути заради 30-сантиметрова част от релсите между гарите Търнак и Дъскотна, която липсвала, предаде БНТ. Влакът спрял внезапно по време на път. За щастие кантонерът предупредил машиниста на време и той спрял навреме и всичко се разминало с ремонт на релсите. 
 
От Националната компания "Пътна инфраструктура" заявиха, че машинистът е знаел още от гарата за липсващото парче релса и до проблем и дерайлиране е било невъзможно да се стигне.
 
"5 см е счупването, което значи, че нищо неконтролируемо не е станало. Всичко е контролирано, счупването е намерено преди това. Просто нашите специалисти са решили, за да не направят това закъснение на влака, че с 5 км/ч е могъл да мине през счупването. Но машинистите, тяхно право е, са преценили, че е опасно и са спрели", обясни за "По света и у нас" инж. Бисер Минчев - главен ревизор по безопасността на НКЖИ и добави, че машинистът е предупреден още на гарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 10 години

https://facebook/photo.php?fbid=423567431087447&set=a.104322623011931.8440.100003025808431&type=1&theater Това е липсващата релса...Снимката е автентична....Нека всеки сам си направи сметка дали няма риск за влака и пътниците...С това отговарям и за тъпите коментари за машинистите!!!

32

Анонимен

преди 10 години

Дори и 30см нищо не са, гледал съм документален филм точно за това. Трябваше да премахнати от двете релси парчета: от едната 1,5метра, а от другата 75см за да дерайлира влакът. Потърсете в ъоутубе "Experiments to derail trains - World War Two RailRoads & Spectacular Train Crash Documentary"

31

Анонимен

преди 10 години

Тази снимка ми се вижда достоверна.Знаете ли защо?Ами вижте насипания чакъл върху мястото.Само там има чакъл върху релсата. Нещо се прикрива.От дясно има едно сивкаво петно. Май нещо е гръмнало там ама е дошло слабо и е откъртило само 5 см.Изводите всеки сам да си ги прави.

fallback