Снимка: Dnes.bg

Паметникът на Съединението в Пловдив беше изкъпан с 20 литра шампоан с аромат на орхидеи. Това се случи три дни преди празника на града. 40 чистачки и 4 машини от пловдивската комунална фирма бяха ангажирани с хигиенните дейности около монумента.

С помощта на алпинисти и пароструйки започна миенето на паметника на Съединението в Пловдив. Процедурата отне около 4 часа на работниците.

„Това е една традиция, за да може монументът да ухае свежо”, коментира пред Dnes.bg управителят на комуналната фирма Иван Стоянов.

Монументът беше изплакнат с няколко кубика вода. Старателно беше почистен и подиумът, на който се нареждат официалните лица преди зарята на 6 септември. Чистенето се оказа атракция за пловдивчани.

„Чувствам се предпразнично, като гледам как се чисти паметникът, защото се създава една еуфория като наблюдаваш подготовката”, сподели пловдивчанка, която се снима за спомен пред изкъпания паметник.

Всички 300 трибагреници на входно-изходните артерии на Пловдив са изцяло подменени с нови. Това се прави задължително преди 3 март и 6 септември.

В петък България ще отбележи 128 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase