Снимка: Булфото

Почиваме по-евтино по българското Черноморие от понеделник. Цените спадат с  20-25 на сто. Едновременно с това кръчмарите по курортите вадят и менюта с по-тънки цени, информира в. Монитор.

Хората от туристическия бранш се опитват да задържат колкото се може повече курортисти в края на сезона, като прилагат за целта стари и по-нови трикове.

С настъпването на новата учебна година в Русия обаче от нашето море си тръгват едни от най-желаните гости – руските семейства, а основните клиенти стават българите, които не се притесняват от есента.

По-ниски цени вече предлагат не само големите хотели, но дори и частните квартири. В Слънчев бряг цените също са с 1/4 надолу, но изгодните оферти са привлекли доста курортисти и в някои хотели резервациите са повече, отколкото в активния сезон.

Леглото в частна квартира вече може да се заеме и срещу 7-8 лева. Апартаментите с климатик и интернет пък вървят по 30-35 лева за нощувка.  В най-северния край на българското крайбрежие може да се намерят изгодни оферти, които също не са за изпускане.

На няколко километра от Шабла се намира един от най-широките и интересни плажове у нас заради плиткото море и разположението между два природни резервата ­ Шабленска Тузла и Шабленско езеро. Не случайно този плаж граничи с резиденцията, на която от години се припичат много от българските политици.

На много места децата до 5 години се настаняват безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase