Снимка: Reuters
fallback

Роми от Девин са намерили голяма сума пари на път във Варна, след което ги върнали на собственичката им, жена от морската ни столица.

За благородната постъпка тя ги възнаградила с 50 евро, съобщи БНР.

"Ако ги задържим тези пари, няма да можем да ги похарчим. Съвестни хора има и от ромите, има и несъвестни. Няма да видим хубаво от тези пари. Нас ни е страх от Господа и ние не искаме такива пари", споделиха ромите.

"Ние сме учени. Имаме си родители, затова сме научени така. Има хора, които ходят на църква, нали, такива пари не е хубаво да дадеш за благо, защото тези пари може и да са притежавали и сълзи. И ние наготово да се радваме, да ги дадем, защото може нещо да се случи с нас и затова се плашим", допълниха още двамата младежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Богдан Филов

преди 10 години

Нещо не вярвам

71

муспи

преди 10 години

Тази статийка е разработена в отдела "пропаганда и агитация" на синедриона. Но рабитата не знаят че на притежател на голями пари, най голямото зло възможно да му се причини, е да му се върнат парите. Голямите пари се правят с кражби и убийства, каквито *** не могат и да си представят. Този Бог зад който тези *** залягат нарича търговците - разбойнически вертеп.

70

3goro

преди 10 години

"Няма да видим хубаво от тези пари. Нас ни е страх от Господа и ние не искаме такива пари", споделиха ромите."Ех, ако можеше и в парламента да ги е страх от Господ и малко да приличаха на тези достойни роми !!! мечти.....мечти

fallback