Кирил рашков в съда. Снимка: Булфото
fallback

Кирил Рашков не е желан в Катуница, отсече кметът на селото Красимир Юруков.

След два месеца изтича присъдата на Рашков, а семейството на ромския бос многократно обяви твърдото си намерение да се върне в селото, тъй като това е тяхно право.

Кметът обаче ги е посъветвал, че не е желателно да се връщат в Катуница. Фамилията, според него, има финансови възможности, за да да се засели другаде.

"Ако имат поне малко морал, те не трябва да се връщат, защото може да се повторят размириците отпреди две години", коментира Юруков пред "Фокус".

Oще по темата

Въпреки че със заповеди на строителния контрол бяха съборени всички незаконни имоти на Цар Киро и фамилията му, останали са и такива на техни роднини, в които семейството може да се върне.

Според Веселин Христов, който заведе дело срещу Рашков за заплаха за убийство, притеснения в селото има още отсега.

"Никой нищо не е забравил за тези две години, които минаха", каза той.

На 23 септември 2011 г. в пловдивското село Катуница микробус, управляван от близки на живеещия тогава в селото Кирил Рашков, прегази 19-годишния Ангел Петров. Това предизвика седмици на масови размирици и националистически протести в цялата страна.

В момента Цар Киро излежава присъдата си в общежитието към Пловдивския затвор за закана за убийство на вуйната на прегазения Ангел – Ваня Петрова, и нейния приятел Веселин Христов.

В последствие Рашков бе осъден на 2 години затвор и за укриване на данъци в особено големи размери. С лихвите задълженията му възлизат на над 480 хиляди лева. Заради предишната му присъда обаче наказанието се кумулира в едно общо от 2 години и шест месеца затвор, която изтича скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

питам бе

преди 10 години

А как гледа великата Менда Стоянова,която е прикривала крадливия *** и не е забелязвала как не е плащал данъци,а милозливо го е гладила по главицата.Защо никой не търси от представителката на НАП отговорност? Не е ли редно да бъде съдена за това или се награждава с апетитно место в парламента Къде е морала,бе?

53

Яшар Панделков

преди 10 години

Проблема не е в ЦКиро и фамилията му.Проблема е в гооолямата *** в държавата ни.ЦКиро се занимава с престъпна дейност от поне 20 години. Абе как не се намери един магистрат да го вкара в панделата за този период заедно с всички престъпници от семейството му .Ноооооо неееее , ЦКиро снася кинти на всички властимащи от доле нагоре и от горе надоле И резултата е ----*** РАЗЦЪФТЯ ----- .За затвор са тия които създадоха условия да има ЦКиро , ядоха от трапезата му и целуваха Г.... му.

52

wc

преди 10 години

pysnete go da preskochi stara planina che nie na sever sme po bedni i sapyna na dostiga

fallback