Рудник "Ораново". Снимка: БТА
fallback

След 18 денонощия издирване спасителите откриха мъртви двамата затрупани миньори - Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Oще по темата

Сутринта спасителите откриха каската на единия от тях и обявиха, че скоро ще стигнат и до работниците, които бяха затрупани на 16 юли, когато кална маса се свлече и уби други двама работници в мината.

До края надеждите бяха, че Иван и Николай ще са живи, укрити в ниша на галерията, но уви.

На място вече са пристигнали екипи на полицията и на Съдебна медицина. Всеки момент се очаква управителят на рудника Валери Манов да съобщи повече подробности.

Вчера икономическият министър Драгомир Стойнев съзря куп нарушения на концесията и в работата на миньорите в рудника.

"Ораново" не плаща концесията си и работи без одобрен план и обхват на дейностите. Администрацията е знаела това и си е затваряла очите. Освен това не са плащани заплати за второто полугодие на 2011 г. и цялата 2012 г.", каза той.

По думите му тази "престъпна симбиоза между администрация и некоректен бизнес" ще бъде пресечена. Стойнев намекна и за възможно отнемане на концесията на собственика на мината.

Днес министърът ще представи пред депутатите данните, с които разполага по случая "Ораново".

Междувременно днес ще бъде погребан 49-годишният миньор Асен Грънчаров от Благоевград, който почина в мината вчера.

От Областната дирекция на МВР-Благоевград съобщиха, че причината за неговата смърт е инфаркт на миокарда. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

ЧОВЕК

преди 10 години

ХОРА СТИГА СМЕ ГИ ХРАНИЛИ ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ "бизнесмени".ТЕ НЕ СА БИЗНЕСМЕНИ,А ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ДАЖЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪ6ДЕНИ,А УБОВАНИ НА МЯСТО С КАМЪНИ.КУПУВАТ СИ ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛЕЗОТИИ,А НЕ ИНВЕСТИРАТ НИТО ЛЕВ В ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАБОТА,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗАПЛАТИТЕ КОИТО СА 10 ПАТИ ПО НИСКИ,А ТЕЗИ ПАРИ ОТИВАТ ПАК В ДЖОБА ИМ.НЕ Е ВЯРНО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И АКО СЕ ДИГНЕ МИН ЗАПЛАТА НАПР НА 1000ЛВ ЩЕ ИМА БЕЗРАБОТИЦА.ЗАТОВА СМЪРТ НА ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ И ПОЛИТИЦИ В БГ!

78

мравка

преди 10 години

НА МЕ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДОКАТО НЕ ИЗБИЕМ ВСИЧКИ КОИТО СА БИЛИ НА ВЛАС ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23Г.А МОЖЕ БИ САМО ТАКА МИ СЕ СТРУВА?

77

РЕАЛИСТ

преди 10 години

В България човешкият живот не стува и пукната пара. Робовладелци, феодали, политици, мутри, чиновници...всички на гърба на един беден, мизерен, нещастен народ.

fallback