Снимка: архив, Булфото
fallback

Причината за смъртта на Варненския и Велико-Преславски митрополит Кирил е удавяне, твърди съдебно-медицинската експертиза.

Това съобщават от прокуратурата заради досъдебното производство на Районната прокуратура-Варна за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на митрополита и появилите се коментари в различни медии, че дядо Кирил не е починал от удавяне.

Oще по темата
От прокуратурата допълват, че експертизата за смъртта му е изготвена от трима патоанатоми от Клиника по съдебна медицина при МБАЛ "Св. Марина" - Варна.

Заключението на експертите пък е било изготвено след извършени външен и вътрешен оглед, аутопсия на трупа, направени изследвания и хистологична консултация.

При аутопсията са установени атеросклеротични промени на сърдечните (венечните) съдове, а при микроскопското изследване се доказват данни за остра исхемия на миокарда (сърдечния мускул). Тези промени могат да бъдат причина за настъпилия инцидент - удавянето, категорично посочват от прокуратурата.

"Установената при външния оглед раничка на главата на митрополита е получена по механизма на действие на твърдите тъпи предмети. Тя е съвсем повърхностна и няма отношение към причината на смъртта", настояват от обвинението.

По трупа не са намерени други травматични увреждания и няма данни за насилствена смърт.

"Към момента на смъртта митрополит Кирил не е бил алкохолно повлиян", се казва още в съобщението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

daaaaaaaaaa

преди 10 години

Комунистите щурмуват небесата, комсомолците след тях летят. Пионери, пионери! Славен път ни чака звезден път!

45

4udna rabota

преди 10 години

Според иподякон Ивайло Атанасов - шофьор на митрополит Кирил смъртта му е мистериозна. # Предната вечер в 20,30 ч., дяконът закарал дядо Кирил до митрополитската резиденция. # Няма логика 59-годишният митрополит по тъмна доба и без да се обади на никого, да реши да извърви 2 км до морето,

44

препинателен знак

преди 10 години

Съдебният лекaр, който каза истината за смъртта на сестри Белнейски се самообеси на детска катерушка, затова досетливата д-р Радойнова спести истината за смъртта на Кирил Варненски . . . ТРИ ТОЧКИ

fallback