Иван Портних положи клетва като кмет на Варна. Снимка: Булфото
fallback

Иван Портних от днес е официално кмет на Варна, след като положи клетва на тържествена сесия на общинския съвет. След това той получи нагръдния знак на кмета на Варна и символичния ключ на града.

"Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие за развитие на Варна в следващите години. Осъзнавам, че всеки един варненец е мой работодател от днес нататък", каза Портних след встъпването си в длъжност.

Той подчерта, че в града има напластени много проблеми през последните години, но с общите усилия на местния парламент, варненските депутати и министри, независимо от политическата им украска, могат да бъдат решени.

Oще по темата

След клетвата новият градоначалник събра медиите на първа си пресконференция в качеството си на кмет. "Първото, което ще направя, ще бъде разрешаването на проблема с ВиК-авариите в „Аспарухово“, доколкото това е в компетенциите на общината", каза Иван Портних.

Сред останалите му приоритети са недопускането на автомобили в Морската градина, въвеждането на „синя зона“, която да се обслужва от общинска фирма, изграждането на нови паркоместа и справянето с бездомните кучета.

Новият варненски кмет обяви, че ще направи промени в местната администрация, но след като прецени какви трябва да бъдат те. “Ще ги въведа поетапно, но това ще стане след няколко седмици, когато преценя къде е необходимо. Ще направя и ревизия на това, което е оставил Кирил Йорданов”, уточни Иван Портних.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Бухал

преди 10 години

До АХМДА ТИ ИМАМ ПРОБЛЕМИТЕ! Децата ти може да няма къде да спят, а ти за кучетата мислиш.

26

Питър Пан

преди 10 години

До ВаняНе му плаща Бозов, той е само пионка. Гуцанов си има 10 платени агитаторчета.

25

Ваня

преди 10 години

До АнонименА на тебе директно Бозов ли ти плаща да ръсиш глупости или тия, от които беше "независим" (БСП/ДПС)? Щото сега нали все пак за областен се готви, та черния PR срещу опонентите му не спира...

fallback